Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
W nadchodzących miesiącach firmy nie planują zwolnień. Większość z nich będzie się koncentrować na utrzymaniu obecnych pracowników poprzez działania wspierające lojalność kadry.
Chcesz zoptymalizować ocenę okresową pracownika, ale nie wiesz, od czego zacząć? Ten artykuł wyjaśnia, jakie metody oceny okresowej są najskuteczniejsze oraz jak mogą one wpłynąć na rozwój kompetencji pracowniczych i ogólną wydajność zespołu.
Zastanawiasz się, jak skutecznie wdrożyć nowego pracownika w zespole? Onboarding pracownika jest decydujący dla jego przyszłej efektywności.
Praca na nocnej zmianie wiąże się dużym wyzwaniem - organizm domaga się snu, a musi pozostać w stanie pełnej gotowości. Pracodawca powinien wspierać “nocnych pracowników”, uwzględniać ich potrzeby, nagradzać wysiłek i zapewniać rozwój zawodowy.
Od 26 kwietnia 2023 roku, dzięki dyrektywie Unii Europejskiej o równowadze między pracą a życiem prywatnym, pracownicy mogą korzystać z urlopu z powodu tzw. siły wyższej. To nowa możliwość, która wprowadziła zmiany w Kodeksie Pracy.