10 milionów na dobry początek

Pierogi i zupa pomidorowa to dania najchętniej zamawiane przez pracowników korzystających ze SmartLunch na przestrzeni ostatnich lat. Coraz więcej firm dołącza do grona tych, które zapewniają zatrudnionym ciepły posiłek w pracy.

Katarzyna Patalan
Katarzyna Patalan
Jak sprzedaliśmy 10 000 000 posiłków?
Katarzyna Patalan

Jak sprzedaliśmy 10 000 000 posiłków?

Z Mateuszem Tałpaszem, CEO SmartLunch o początkach firmy i planach na przyszłość rozmawiała Katarzyna Patalan

Pracownicy cenią możliwość wyboru

Pracownicy cenią możliwość wyboru

O zaletach płynących ze wdrożenia platformy SmartLunch, która umożliwiła, optymalnie zorganizowanie żywienia pracowników opowiada Katarzyna Stefańczyk, HR Manager w Ardagh Metal Packaging Poland.

Dieta zwiększająca kreatywność – czy to, co jemy w pracy ma znaczenie?
Zespół SmartLunch

Dieta zwiększająca kreatywność – czy to, co jemy w pracy ma znaczenie?

Sposób odżywiania wpływa nie tylko na odporność czy motywację do pracy, ale również na to, w jaki sposób pracujemy. Czy i jak codzienna dieta wpływa na takie kompetencje jak kreatywność i twórcze rozwiązywanie problemów?

20 odsłon innowacyjności
Katarzyna Patalan

20 odsłon innowacyjności

Nietypowe benefity, poprawa komunikacji, rozwój pracowników, czy programy motywacyjne to tylko niektóre z zagadnień zrealizowanych przez projekty biorące udział w pierwszej edycji konkursu People Innovation. Już jest e-book podsumowujący tę edycję.

12 zalet cateringu dla firm, które przekonają każdy zarząd

12 zalet cateringu dla firm, które przekonają każdy zarząd

Wiesz, że dofinansowany posiłek dla pracowników to strzał w dziesiątkę, musisz jeszcze tylko przekonać do tego CFO? Spieszymy z pomocą - przed Wami krótka ściągawka, którą możecie wykorzystać w prezentacji lub pitch decku dla zarządu!

Zespół SmartLunch
Jak w pięciu krokach przekonać zarząd do nowego benefitu?

Jak w pięciu krokach przekonać zarząd do nowego benefitu?

Chcesz wprowadzić do firmy nowy benefit, ale nie wiesz, czy zarząd wyrazi zgodę na kolejny wydatek bądź zmianę w tym zakresie? Jeśli przygotujesz dobry pitch, nie oprze ci się żaden CFO!

Zespół SmartLunch
Wartości to nie plakaty na ścianie

Wartości to nie plakaty na ścianie

DNA firmy i kultura organizacyjna oparta o wartości to tematy, które firmy chętnie komunikują. To ważny element budowania marki, ale też element, który musi być autentyczny, bo brak spójności deklaracji i działań prędzej czy później wyjdzie na jaw.

Anna Just
Zmiana i innowacyjność to fundamenty konkursu People Innovation

Zmiana i innowacyjność to fundamenty konkursu People Innovation

Monika Woźnica została laureatką pierwszej edycji konkursu People Innovation. Wygraną zapewniła jej realizacja projektu "Holistyczny pakiet benefitów" w firmie Future Processing. Konkurowała z 58 niezwykle ciekawymi projektami z obszaru HR.

Katarzyna Patalan
Jesienna pogoda, a efektywność w pracy

Jesienna pogoda, a efektywność w pracy

Czym jest jesienne przesilenie i dlaczego ta całkiem przyjemna pora roku, tak na nas wpływa? Jak przekłada się na nasz poziom energii w pracy i po czym poznać, że objawy zmęczenia psychicznego pracownika to właśnie jesienny spleen?

Zespół SmartLunch
Przepis na dobrostan pracowników w biurze i na produkcji

Przepis na dobrostan pracowników w biurze i na produkcji

Na dobrostan pracowniczy wpływa wiele elementów. Wraz ze zmianą otoczenia, zmieniają się potrzeby, zatem ich badanie jest kluczowe. Wellbeing wciąż się zmienia, nie można go raz wdrożyć i na tym poprzestać. Dbanie dobrostan to proces ciągły.

Zespół SmartLunch
Pomysł na biznes - jak go dobrze sprzedać?

Pomysł na biznes - jak go dobrze sprzedać?

Czyli jak przekonać zarząd do swojego pomysłu? Podpowiadamy, jak prezentować pomysł, by nie było wątpliwości, że projekt przełoży się na biznesowy sukces organizacji. Nie wiesz, jak zachęcić zarząd np. do wdrożenia do nowego benefitu? Przeczytaj!

Zespół SmartLunch
Przepis na zdrowie, witalność i energię w pracy

Przepis na zdrowie, witalność i energię w pracy

Przy biurku lub między pudłami w magazynie, w ciągłym biegu i pędzie - czy przerwa na posiłek w pracy musi tak wyglądać? Absolutnie - nie. Warto zadbać o jej organizację, bo to co, i jak jemy, ma bezpośrednie przełożenie na to, jak się czujemy.

Katarzyna Patalan
Pracownicy mają wybór. Zamawiają posiłki aż z sześciu restauracji.

Pracownicy mają wybór. Zamawiają posiłki aż z sześciu restauracji.

Blisko 1300 pracowników Viessmann Technika Grzewcza w Legnicy ma dostęp do SmartLunch i może zamawiać obiady dofinansowane przez pracodawcę. Dlaczego doceniają to rozwiązanie - odpowiada Julianna Zapart, specjalista ds. personalnych w Viessmann.

Katarzyna Patalan