
Detoks cukrowy - wyzwanie nie tylko przed sezonem na plaży
Badania pokazują, że ponad 90 proc. kobiet oraz 70 proc. mężczyzn ma w ciągu dnia ochotę na zjedzenie czegoś słodkiego. To objaw uzależnienia od cukru, który dodawany nawet do produktów, w które nie kojarzą się ze słodkim smakiem.

Czy benefity wspierają rekrutację?
Aż 95 proc. firm planuje w tym roku rekrutacje. Większość przewiduje trudności, bo popyt na określonych specjalistów przewyższa ich dostępność. Dlatego benefit w postaci posiłku w trakcie pracy może wspierać rekrutację i konkurencyjność firmy.
.jpg)
Praca elastyczna benefitem oczekiwanym przez pracowników
Na szczycie benefitów pożądanych przez pracowników znajduje się praca elastyczna. Doskonałym uzupełnieniem tego rodzaju benefitu będzie dofinansowany posiłek, który pracownik może zamówić z dostawą do miejsca pracy o dowolnej porze.

Co jeść, żeby obniżyć ciśnienie krwi?
Nadciśnienie tętnicze to poważny problem społeczny, dotyczy jednej trzeciej Polaków. Jak obniżyć ciśnienie bez leków? Odpowiednia dieta może uchronić przed tą chorobą cywilizacyjną, ale też pomóc ją leczyć.

Benefity w branży logistycznej
Branża logistyczna dynamicznie się rozwija, szuka pracowników. Panuje w niej spora konkurencja na rynku pracy dlatego benefity są elementem, który wspiera proces rekrutacji.
.png)
Dlaczego jak jesz, to pracujesz?
Ula Zając-Pałdyna, ekspertka HR od lat prowadząca bloga HR na obcasach, włączyła się w naszą kampanię promującą kulturę jedzenia w pracy.

Dieta na poprawę nastroju
Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób psychicznych, to trzecia światowa epidemia po otyłości i cukrzycy. Dobrze zbilansowana dieta pomaga zapobiegać rozwojowi choroby, jest również niezbędnym elementem w jej leczeniu.

Żywność ekologiczna jest coraz bardziej popularna
Coraz częściej wybieramy żywność ekologiczną. Kupujemy ją, ponieważ jest zdrowa, nie zawiera sztucznych dodatków, pestycydów, antybiotyków czy GMO, jest bogatsza w składniki odżywcze.

Wspólne posiłki w pracy są dobrym nawykiem żywieniowym
Macie jakieś rytuały związane z jedzeniem? Jak wygląda wspólny posiłek u was w pracy? A może jecie oddzielnie? Badania pokazują, że wspólne jedzenie jest zdrowe.

Jak dopłać więcej do posiłków pracowniczych, a jednocześnie zaoszczędzić?
Już nie 190 zł, a 300 zł miesięcznie może pracodawca przeznaczyć na posiłek pracownikowi i jednocześnie zaoszczędzić. Znowelizowane prawo zwalnia tę kwotę ze składek ZUS. Przepisy zmieniły się 1 marca bieżącego roku.

Szklanka wody - zawsze na zdrowie
Musimy pić wodę, żeby żyć i czuć się dobrze. Nawet minimalne odwodnienie organizmu, powoduje osłabienie, złe samopoczucie i spadek energii. Należy wypijać średnio 1,5 litra wody dziennie, najlepiej średnio zmineralizowanej.
.png)
Dlaczego jak JESZ, to pracuJESZ?
Justyna Świetlicka, dietetyczka, trenerka personalna i twórczyni internetowa, która swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się na blogu, w podcastach Owsiana, na naszym blogu pisze - dlaczego warto jeść w pracy.

SmartLunch zamiast tabelki w Excelu. Szybciej i bezpieczniej.
Nowy benefit w firmie to zwykle profity dla pracowników, a dla działów HR - dodatkowa praca związana z zarządzaniem i rozliczaniem świadczenia. Jak połączyć bonus z niskim nakładem sił na działania administracyjne? Wdrożyć SmartLunch.