Wartości to nie plakaty na ścianie

DNA firmy i kultura organizacyjna oparta o wartości to tematy, które firmy chętnie komunikują. To ważny element budowania marki, ale też element, który musi być autentyczny, bo brak spójności deklaracji i działań prędzej czy później wyjdzie na jaw.

Anna Just
Anna Just
Zmiana i innowacyjność to fundamenty konkursu People Innovation
Katarzyna Patalan

Zmiana i innowacyjność to fundamenty konkursu People Innovation

Monika Woźnica została laureatką pierwszej edycji konkursu People Innovation. Wygraną zapewniła jej realizacja projektu "Holistyczny pakiet benefitów" w firmie Future Processing. Konkurowała z 58 niezwykle ciekawymi projektami z obszaru HR.

Jesienna pogoda, a efektywność w pracy
Zespół SmartLunch

Jesienna pogoda, a efektywność w pracy

Czym jest jesienne przesilenie i dlaczego ta całkiem przyjemna pora roku, tak na nas wpływa? Jak przekłada się na nasz poziom energii w pracy i po czym poznać, że objawy zmęczenia psychicznego pracownika to właśnie jesienny spleen?

Przepis na dobrostan pracowników w biurze i na produkcji
Zespół SmartLunch

Przepis na dobrostan pracowników w biurze i na produkcji

Na dobrostan pracowniczy wpływa wiele elementów. Wraz ze zmianą otoczenia, zmieniają się potrzeby, zatem ich badanie jest kluczowe. Wellbeing wciąż się zmienia, nie można go raz wdrożyć i na tym poprzestać. Dbanie dobrostan to proces ciągły.

Pomysł na biznes - jak go dobrze sprzedać?
Zespół SmartLunch

Pomysł na biznes - jak go dobrze sprzedać?

Czyli jak przekonać zarząd do swojego pomysłu? Podpowiadamy, jak prezentować pomysł, by nie było wątpliwości, że projekt przełoży się na biznesowy sukces organizacji. Nie wiesz, jak zachęcić zarząd np. do wdrożenia do nowego benefitu? Przeczytaj!

Przepis na zdrowie, witalność i energię w pracy

Przepis na zdrowie, witalność i energię w pracy

Przy biurku lub między pudłami w magazynie, w ciągłym biegu i pędzie - czy przerwa na posiłek w pracy musi tak wyglądać? Absolutnie - nie. Warto zadbać o jej organizację, bo to co, i jak jemy, ma bezpośrednie przełożenie na to, jak się czujemy.

Katarzyna Patalan
Pracownicy mają wybór. Zamawiają posiłki aż z sześciu restauracji.

Pracownicy mają wybór. Zamawiają posiłki aż z sześciu restauracji.

Blisko 1300 pracowników Viessmann Technika Grzewcza w Legnicy ma dostęp do SmartLunch i może zamawiać obiady dofinansowane przez pracodawcę. Dlaczego doceniają to rozwiązanie - odpowiada Julianna Zapart, specjalista ds. personalnych w Viessmann.

Katarzyna Patalan
Benefity dla pracowników a EB pracodawców

Benefity dla pracowników a EB pracodawców

Choć oferta benefitów kierowana jest do obecnych pracowników firmy, ma bardzo duże znaczenie w budowaniu jej wizerunku jako pracodawcy (employer branding). Jaki procent kandydatów wybierze twoją firmę, jeśli odpowiednio je zakomunikujesz?

Zespół SmartLunch
Nowy pracownik? Zamów obiad do biura w pierwszy dzień jego pracy!

Nowy pracownik? Zamów obiad do biura w pierwszy dzień jego pracy!

Sześć powodów, dla których warto wzbogacić onboarding pracownika o posiłek! I to najlepiej taki, w którym będzie uczestniczył cały jego zespół. Jak zorganizować lunch w ramach wdrożenia pracownika do pracy?

Zespół SmartLunch
Oferujesz benefity? Regularnie badaj potrzeby pracowników.

Oferujesz benefity? Regularnie badaj potrzeby pracowników.

Ankieta to efektywny sposób na badanie preferencji zatrudnionych osób w kontekście oferowanych świadczeń pozapłacowych. Kluczowe są pytania, które się w niej znajdą. Tu nie ma miejsca na przypadek, dlatego podpowiadamy jak to dobrze zrobić.

Zespół SmartLunch
Jak mi się nie chce - motywacja pracowników to wciąż wyzwanie dla HR

Jak mi się nie chce - motywacja pracowników to wciąż wyzwanie dla HR

Czy motywacja do pracy jest czymś naturalnym? Co tak naprawdę znaczy to, że pracownikowi nie chce się pracować? Ilu ludzi nie ma wcale motywacji do pracy oraz ile za ten brak płacą firmy?

Zespół SmartLunch
Potrzeby pracowników są kluczowe przy wyborze restauracji

Potrzeby pracowników są kluczowe przy wyborze restauracji

Czy restauracja spełni zróżnicowane oczekiwania pracowników? Czy menu nie będzie monotonne? Jaki będzie koszt dań? To najczęstsze pytania przedstawicieli firm, które chcą rozpocząć współpracę ze SmartLunch. Odpowiadamy na nie w niniejszym artykule.

Anna Just
Jak sprawić by pracownicy chętnie wypełniali ankiety pracownicze?

Jak sprawić by pracownicy chętnie wypełniali ankiety pracownicze?

Ankieta pracownicza to narzędzie wygodne, szybkie i łatwe w analizie. Nie jest jednak pozbawione wad, a jedną z nich jest często niskie zaangażowanie pracowników do jej wypełniania. Jak temu zapobiec?

Zespół SmartLunch
Prostota i intuicyjność wyróżniają aplikację SmartLunch

Prostota i intuicyjność wyróżniają aplikację SmartLunch

Aplikacja SmartLunch została stworzona w oparciu o funkcjonalny i prosty w obsłudze system. Czy, aby z niej korzystać należy wyposażyć pracowników w najnowszej generacji smartfony? Oczywiście, że nie!

Anna Just