Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Jak 10 dni urlopu przekształcić w aż 33 dni wolnego?
Zespół SmartLunch

Jak 10 dni urlopu przekształcić w aż 33 dni wolnego?

Szukasz informacji o “dni wolne od pracy 2024 roku”? Zobacz, jakie święta wypadają w dni robocze i dowiedz się, jak sprytnie zaplanować urlop, aby jeszcze bardziej cieszyć się wolnymi dniami.

Znamy półfinalistów III edycji konkursu People Innovation
Zespół SmartLunch

Znamy półfinalistów III edycji konkursu People Innovation

To nie były łatwe decyzje, ale po długich i burzliwych dyskusjach, kapituła konkursu wybrała najciekawsze projekty zrealizowane w obszarze szeroko rozumianego HR. Przedstawiamy 19 półfinalistów.

Brakuje pracowników na produkcji
Zespół SmartLunch

Brakuje pracowników na produkcji

Niedobór pracowników to największy problem z jakim boryka się branża produkcyjna. Problem dotyczy zarówno pracowników fizycznych, jak i rekrutacji bardziej wykwalifikowanej kadry. W znalezieniu obsady ma trudności 66 procent przedsiębiorstw.

Na co powinni postawić pracodawcy, aby byli atrakcyjni dla kandydatów?
Zespół SmartLunch

Na co powinni postawić pracodawcy, aby byli atrakcyjni dla kandydatów?

Dla pracowników coraz bardziej liczy się rozwój zawodowy i doskonalenie umiejętności co przekłada się na większą stabilność i wyższe zarobki. Zyskuje na znaczeniu przyjazna atmosfera w pracy.

Dofinansowanie posiłków jeszcze bardziej opłacalne
Zespół SmartLunch

Dofinansowanie posiłków jeszcze bardziej opłacalne

Zakończyły się prace nad zmianą wysokości kwoty zwolnionej ze składki ZUS, a przeznaczonej na żywienie pracownika. Dziś to 300 zł miesięcznie, a od 1 września będzie to 450 zł.