Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Szukasz informacji o “dni wolne od pracy 2024 roku”? Zobacz, jakie święta wypadają w dni robocze i dowiedz się, jak sprytnie zaplanować urlop, aby jeszcze bardziej cieszyć się wolnymi dniami.
To nie były łatwe decyzje, ale po długich i burzliwych dyskusjach, kapituła konkursu wybrała najciekawsze projekty zrealizowane w obszarze szeroko rozumianego HR. Przedstawiamy 19 półfinalistów.
Niedobór pracowników to największy problem z jakim boryka się branża produkcyjna. Problem dotyczy zarówno pracowników fizycznych, jak i rekrutacji bardziej wykwalifikowanej kadry. W znalezieniu obsady ma trudności 66 procent przedsiębiorstw.
Dla pracowników coraz bardziej liczy się rozwój zawodowy i doskonalenie umiejętności co przekłada się na większą stabilność i wyższe zarobki. Zyskuje na znaczeniu przyjazna atmosfera w pracy.
Zakończyły się prace nad zmianą wysokości kwoty zwolnionej ze składki ZUS, a przeznaczonej na żywienie pracownika. Dziś to 300 zł miesięcznie, a od 1 września będzie to 450 zł.