Catering dla firm Zielona Góra

Szukasz cateringu, który dostarczy smaczne obiady dla pracowników w Twojej firmie? Dobrze trafiłeś. Oferujemy innowacyjne usługi cateringowe, wspieramy przedsiębiorców w organizacji posiłków dla pracowników. Dzięki współpracy z lokalnymi restauracjami w Zielonej Górze i okolicach oferujemy szeroki menu dopasowane do potrzeb różnych branż. Dla naszych Klientów udostępniamy intuicyjną aplikację, wystarczy chwila aby złożyć zamówienie, a posiłki zostaną dostarczone punktualnie pod wskazany adres. Dofinansowanie do posiłków to najczęściej wykorzystywany przez pracowników benefit.
Zaufało nam ponad 445 firm!

Posiłki dla pracowników - zróżnicowane menu

Nasz multicatering opiera się na współpracy ze sprawdzonymi Restauracjami w całej Polsce. Wiele restauracji to wiele możliwości, dzięki temu możemy zapewnić zróżnicowane usługi cateringowe dla firm na terenie całego kraju. W ofercie dania kuchni polskiej i zagranicznej, tradycyjne domowe obiady, lekkie sałatki i przekąski, kanapki, a także fast food.

Ciepłe i smaczne obiady dla firm z dowozem

Pomagamy znaleźć lokal w pobliżu lokalizacji Państwa przedsiębiorstwa, co pozwala ograniczyć koszty i zapewnić punktualną dostawę. Doskonale wiemy jak krótka jest przerwa w pracy, dlatego dbamy aby pracownik punktualnie otrzymał ciepłe jedzenie i mógł szybko je odnaleźć pośród innych zamówień. Posiłki pracownicze zapakowane są w ekologiczne, utrzymujące ciepło pudełka (wraz z kompletem sztućców) oznaczone etykietą z imieniem i nazwiskiem pracownika zamawiającego określony posiłek. Dodatkowo obiady dla firm przewożone w specjalnych termoboxach. Dzięki temu każdy pracownik może szybko znaleźć swój ciepły posiłek.


Oferta cateringowa dopasowana do potrzeb firm

Pomagamy znaleźć lokal, który dostarczy pełnowartościowe posiłki dopasowane do preferencji pracowników oraz charakteru wykonywanej przez nich pracy. Możesz wybrać wariant opierający się na współpracy z kilkoma restauracjami. Współpracujemy z firmami z różnych branż. Codziennie dostarczamy posiłki do firm zatrudniających od kilkudziesięciu do kilkuset pracowników firm budowlanych, zakładów produkcyjnych, magazynów, sklepów, biur i instytucji.

W związku ze zróżnicowaną specyfika obsługiwanych branż, szczegóły ustalane są indywidualnie, nasz przedstawiciel zaproponuje rozwiązanie cateringowe jak najlepiej dopasowane do Państwa przedsiębiorstwa. Zapewniając restauratorom dużą ilość stałych zamówień, mamy możliwość negocjacji cen. Klient przez cały okres współpracy może liczyć na nasze wsparcie techniczne, a także pomoc w zakresie wyboru rodzaju dofinansowania, menu, czy kaloryczności.

Fotografia portretowa - Krystian Irasiak
Krystian Irasiak, Dyrektor HR, HUF Polska
"W branży automotive kwestia raportowania i statystyk jest dla nas bardzo ważna. Rozwiązanie SmartLunch perfekcyjnie wpisuje się w nasze wymagania, ponieważ koszty SmartLunch “podążają” za obecnością pracowników w firmie. Jeżeli mamy przestój letni i dużo urlopów, to koszty SmartLunch spadają. Kiedy pracujemy “pełną parą” koszty SmartLunch rosną, ale jest to poziom adekwatny do poziomu wzrostu sprzedaży. "
Fotografia portretowa - Szymon Oszczydłowski
Szymon Oszczudłowski, Board Assistant, AR Packaging
"Cenię to, że SmartLunch jest bardzo prosty. Korzystanie z kiosku elektronicznego, w którym po przyłożeniu karty, dosłownie w sekundę można zamówić obiad jest bardzo wygodne dla pracowników produkcyjnych. Do tego aplikacja w telefonie, strona internetowa. Elastyczność Waszego rozwiązania zadecydowała o naszym wyborze."
Fotografia portretowa - Adrian Wycisk
Adrian Wycisk, Dyrektor, Członek Zarządu, Henkel Polska Operations Sp. z O.O.
“Wprowadzenie SmartLunch zaczęło się od posiłków regeneracyjnych dla grupy pracowników. Wcześniej mogliśmy im je zapewnić jedynie w formie suchego prowiantu i napojów. Ze SmartLunch mogliśmy to rozszerzyć o ciepłe posiłki i zestawy obiadowe, utrzymując koszty na podobnym poziomie. Pracownicy sami zamawiają posiłki, na które mają akurat ochotę.”
Fotografia portretowa - Tomasz Kołodziej
Tomasz Kołodziej, Kierownik Działu Administracji Medana S.A.
“Epidemia wywróciła świat do góry nogami. W tak trudnym czasie rzetelna współpraca jest na wagę złota. SmartLunch nie zawiódł nas i wciąż dowozi posiłki dla naszych pracowników. Jedzenie jest odpowiednio zapakowane, a dostawca zawsze ma na sobie maseczkę i rękawiczki. Cieszymy się, że nasi pracownicy mają dostęp do bezpiecznych posiłków.”
Fotografia portretowa - Dorota Wiśniewska
Dorota Wiśniewska, Dyrektor Biura Administracji, PKP Energetyka
“Dzięki doświadczeniu SmartLunch w organizacji posiłków, PKP Energetyka S.A. zapewniła pracownikom wysoki komfort ich pracy w trudnym okresie pandemii. Starania firmy spełniły nasze oczekiwania. Rekomendujemy firmę SmartLunch jako specjalistę w branży żywienia pracowników.”

Benefit korzystny dla obu stron

Według badań przeprowadzonych przez WHO pełnowartościowy posiłek zwiększa wydajność pracowników nawet o 25%. Dodatkowo obiady dla firm podnoszą lojalność kadry, wpływają na lepszą organizację pracy oraz poprawę wizerunku pracodawcy na rynku pracy. Posiłki dostarczane są punktualnie, dzięki czemu pracownicy nie opuszczają firmy i nie nadużywają przerwy lunchowej.

Dofinansowanie do posiłków w kwocie do 190 zł miesięcznie na osobę, jest zwolnione ze składek ZUS. Dodatkowo pracodawca ponosi koszt tylko wykorzystanego dofinansowania, gdy pracownika nie ma w pracy firma oszczędza na beneficie. To niezwykle korzystne rozwiązania dla wszystkich firm.

Jak to działa w praktyce

Po nawiązaniu współpracy ze SmartLunch każdy pracownik otrzymuje dostęp do konta, gdzie po zalogowaniu w aplikacji mobilnej, na stronie www lub interaktywnych SmartBox-ie z wyprzedzeniem zamawia posiłki. Pracownik sam wybiera co zje danego dnia. System automatycznie przekazuje zamówienie do restauratora.

Kucharz wie ile porcji konkretnych posiłków ma przygotować w danym dniu, a dostawca dowozi je punktualnie pod wskazany adres. Pracownicy mają możliwość oceny i skomentowania każdego posiłku. Pracodawca na koniec miesiąca otrzymuje fakturę zbiorczą, w możliwością importu do programu księgowego. To pracodawca decyduje o wysokości kwoty dofinansowanie na jednego pracownika.


Posiłki regeneracyjne

Ofertę cateringową kierujemy również dla firm, które na mocy rozporządzenia Rady Ministrów z 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (DzU nr 60 poz. 279) zobowiązani są zapewnić pracownikom nieodpłatnie posiłki regeneracyjne o kaloryczności około 1000 kcal i składzie 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek. Przysługują one pracownikom wykonujących pracę związaną z dużym wysiłkiem energetycznym bądź w trudnych warunkach na zewnątrz. Zapewniamy catering dla pracowników budowlanych, fabryk, magazynów, kopalni. Oferujemy specjalne menu regeneracyjne. zwykle jest to drugie danie o zwiększonej kaloryczności lub zupa z wkładką mięsną.