Jedzenie w pracy

W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.

Detoks cukrowy - wyzwanie nie tylko przed sezonem na plaży
Zespół SmartLunch

Detoks cukrowy - wyzwanie nie tylko przed sezonem na plaży

Badania pokazują, że ponad 90 proc. kobiet oraz 70 proc. mężczyzn ma w ciągu dnia ochotę na zjedzenie czegoś słodkiego. To objaw uzależnienia od cukru, który dodawany nawet do produktów, w które nie kojarzą się ze słodkim smakiem.

Co jeść, żeby obniżyć ciśnienie krwi?
Zespół SmartLunch

Co jeść, żeby obniżyć ciśnienie krwi?

Nadciśnienie tętnicze to poważny problem społeczny, dotyczy jednej trzeciej Polaków. Jak obniżyć ciśnienie bez leków? Odpowiednia dieta może uchronić przed tą chorobą cywilizacyjną, ale też pomóc ją leczyć.

Dlaczego jak jesz, to pracujesz?
Zespół SmartLunch

Dlaczego jak jesz, to pracujesz?

Ula Zając-Pałdyna, ekspertka HR od lat prowadząca bloga HR na obcasach, włączyła się w naszą kampanię promującą kulturę jedzenia w pracy.

Dieta na poprawę nastroju 
Zespół SmartLunch

Dieta na poprawę nastroju 

Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób psychicznych, to trzecia światowa epidemia po otyłości i cukrzycy. Dobrze zbilansowana dieta pomaga zapobiegać rozwojowi choroby, jest również niezbędnym elementem w jej leczeniu.

Żywność ekologiczna jest coraz bardziej popularna
Zespół SmartLunch

Żywność ekologiczna jest coraz bardziej popularna

Coraz częściej wybieramy żywność ekologiczną. Kupujemy ją, ponieważ jest zdrowa, nie zawiera sztucznych dodatków, pestycydów, antybiotyków czy GMO, jest bogatsza w składniki odżywcze.