W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.
Aż 40 proc. ankietowanych uważa, że regularne spożywanie posiłków wpływa na efektywność w pracy. Co czwarty badany twierdzi, że oferowanie tego benefitu pozapłacowego jest dla niego ważnym czynnikiem podczas wyboru miejsca zatrudnienia.
Posiłki do pracy można zamówić w SmartLunch lub przygotować samodzielnie. Sałatki, makarony, wrapy, kaszotto – to tylko kilka propozycji.
Pożywne i energetyzujące śniadania pomagają pracownikom zmianowym zachować wysoką wydajność.
Stołówka i jadalnia pracownicza to nie tylko miejsca, gdzie pracownicy mogą zjeść posiłek i nabrać siły do pracy, ale również miejsce, gdzie umacniają się relacje pracownicze.
Pożywne i energetyzujące śniadania pomagają pracownikom zmianowym zachować wysoką wydajność w ciągu całego dnia pracy.