Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Połowa menadżerów z branży produkcyjnej pozytywnie ocenia wpływ automatyzacji i cyfryzacji na rynek pracy. Ponad 80 proc. przedsiębiorstw stale inwestuje w oprogramowania do zarządzania produkcją oraz narzędzia usprawniające ich działalność.
W ostatnich latach wypalenie zawodowe rośnie - szczególnie wśród kobiet, młodszych pracowników i kierowników średniego szczebla. Syndrom wypalenia zawodowego i stres dotyczący miejsca pracy wymagają działania.
Zarządzanie różnorodnością, globalna pogoń za talentami, learning journey, stawianie na miękkie kompetencje menedżerskie - to niektóre z trendów ważnych dla pracowników i pracodawców w 2023 roku.
Jeden na trzech pracowników przeżywa stres w pracy. Badania wykazały, że pracownicy są mniej zdeterminowani, żeby dawać z siebie wszystko, a wywieranie presji przez szefów na pracownikach rośnie.
Społeczeństwo się starzeje. Zmienia się struktura zatrudnienia. Liczba starszych osób aktywnych zawodowo wzrasta z roku na rok. Trzeba zadbać o ich potrzeby i stworzyć im włączające środowisko pracy.