Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Kultura organizacyjna firmy
Zespół SmartLunch

Kultura organizacyjna firmy

Sukces przedsiębiorstwa nie zależy tylko od doskonałych produktów czy usług, ale również od silnej kultury organizacyjnej. Dzięki kulturze organizacyjnej można zidentyfikować firmę.

Program motywacyjny dla pracowników
Zespół SmartLunch

Program motywacyjny dla pracowników

Spada motywacja pracowników. Co robić? Wprowadzać programy motywacyjne dla pracowników skrojone na miarę.

Znamy półfinalistów III edycji konkursu People Innovation
Zespół SmartLunch

Znamy półfinalistów III edycji konkursu People Innovation

To nie były łatwe decyzje, ale po długich i burzliwych dyskusjach, kapituła konkursu wybrała najciekawsze projekty zrealizowane w obszarze szeroko rozumianego HR. Przedstawiamy 19 półfinalistów.

Brakuje pracowników na produkcji
Zespół SmartLunch

Brakuje pracowników na produkcji

Niedobór pracowników to największy problem z jakim boryka się branża produkcyjna. Problem dotyczy zarówno pracowników fizycznych, jak i rekrutacji bardziej wykwalifikowanej kadry. W znalezieniu obsady ma trudności 66 procent przedsiębiorstw.

Na co powinni postawić pracodawcy, aby byli atrakcyjni dla kandydatów?
Zespół SmartLunch

Na co powinni postawić pracodawcy, aby byli atrakcyjni dla kandydatów?

Dla pracowników coraz bardziej liczy się rozwój zawodowy i doskonalenie umiejętności co przekłada się na większą stabilność i wyższe zarobki. Zyskuje na znaczeniu przyjazna atmosfera w pracy.