Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.
Ula Zając-Pałdyna, ekspertka HR od lat prowadząca bloga HR na obcasach, włączyła się w naszą kampanię promującą kulturę jedzenia w pracy.
Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób psychicznych, to trzecia światowa epidemia po otyłości i cukrzycy. Dobrze zbilansowana dieta pomaga zapobiegać rozwojowi choroby, jest również niezbędnym elementem w jej leczeniu.
Macie jakieś rytuały związane z jedzeniem? Jak wygląda wspólny posiłek u was w pracy? A może jecie oddzielnie? Badania pokazują, że wspólne jedzenie jest zdrowe.
Już nie 190 zł, a 300 zł miesięcznie może pracodawca przeznaczyć na posiłek pracownikowi i jednocześnie zaoszczędzić. Znowelizowane prawo zwalnia tę kwotę ze składek ZUS. Przepisy zmieniły się 1 marca bieżącego roku.
Musimy pić wodę, żeby żyć i czuć się dobrze. Nawet minimalne odwodnienie organizmu, powoduje osłabienie, złe samopoczucie i spadek energii. Należy wypijać średnio 1,5 litra wody dziennie, najlepiej średnio zmineralizowanej.