Najnowsze

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Dlaczego jak jesz, to pracujesz?
Zespół SmartLunch

Dlaczego jak jesz, to pracujesz?

Ula Zając-Pałdyna, ekspertka HR od lat prowadząca bloga HR na obcasach, włączyła się w naszą kampanię promującą kulturę jedzenia w pracy.

Dieta na poprawę nastroju 
Zespół SmartLunch

Dieta na poprawę nastroju 

Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób psychicznych, to trzecia światowa epidemia po otyłości i cukrzycy. Dobrze zbilansowana dieta pomaga zapobiegać rozwojowi choroby, jest również niezbędnym elementem w jej leczeniu.

Wspólne posiłki w pracy są dobrym nawykiem żywieniowym
Zespół SmartLunch

Wspólne posiłki w pracy są dobrym nawykiem żywieniowym

Macie jakieś rytuały związane z jedzeniem? Jak wygląda wspólny posiłek u was w pracy? A może jecie oddzielnie? Badania pokazują, że wspólne jedzenie jest zdrowe.

Jak dopłacić więcej do posiłków pracowniczych, a jednocześnie zaoszczędzić?
Zespół SmartLunch

Jak dopłacić więcej do posiłków pracowniczych, a jednocześnie zaoszczędzić?

Już nie 190 zł, a 300 zł miesięcznie może pracodawca przeznaczyć na posiłek pracownikowi i jednocześnie zaoszczędzić. Znowelizowane prawo zwalnia tę kwotę ze składek ZUS. Przepisy zmieniły się 1 marca bieżącego roku.

Szklanka wody - zawsze na zdrowie
Zespół SmartLunch

Szklanka wody - zawsze na zdrowie

Musimy pić wodę, żeby żyć i czuć się dobrze. Nawet minimalne odwodnienie organizmu, powoduje osłabienie, złe samopoczucie i spadek energii. Należy wypijać średnio 1,5 litra wody dziennie, najlepiej średnio zmineralizowanej.