
Zespół SmartLunch
Dlaczego jak jesz, to pracujesz?
Ula Zając-Pałdyna, ekspertka HR od lat prowadząca bloga HR na obcasach, włączyła się w naszą kampanię promującą kulturę jedzenia w pracy.
Ostatnie lata dobitnie pokazały pracodawcom, że pracownicy wcale nie potrzebują zjeżdżalni w biurze czy cotygodniowych wizyt joginów. Powróciliśmy do zaspokajania podstawowych potrzeb takich, jak na przykład potrzeby żywieniowe naszych pracowników - pisze w swoim artykule opublikowanym na blogu HR na obcasach.
Jakie korzyści według ekspertki niesie za sobą organizacja posiłków w pracy?
- Zorganizowane żywienie w pracy może być jednym z naszych wyróżników i wpływać na odbiór naszej marki pracodawcy
- Regularność jedzenia ma wpływ na produktywność pracowników
- Wspólne posiłki mogą pomóc w integracji zespołu oraz poznaniu się pracowników
- Dzięki zorganizowanemu jedzeniu dajemy naszym pracownikom impuls do zrobienia sobie przerwy w pracy i odpoczynku - ma to wpływ na bezpieczeństwo oraz wydajność pracowników
- Organizacja posiłków oszczędza czas pracowników na przygotowanie oraz zamawianie jedzenia
- Zorganizowany system wspiera różnorodność diety oraz możliwość próbowania nowych smaków
- Benefity mogą być naszym argumentem do negocjacji z kandydatami oraz pracownikami.
Cały artykuł dostępny na blogu HR na obcasach