Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.
Ponad połowa pracowników (64 proc.) oczekuje wsparcia od pracodawców w związku z inflacją. Tam, gdzie presja płacowa jest duża lecz podwyżka niemożliwa, firmy sięgają po benefity. Najbardziej oczekiwane są bony do sklepów spożywczych i darmowe obiady
Jeśli pracownicy wykonują pracę w warunkach szczególnie uciążliwych i tracą podczas wykonywania swoich zadań dużo energii, pracodawca musi zapewnić im bezpłatne posiłki, tzw. regeneracyjne, nazywane też profilaktycznymi.
Społeczeństwo się starzeje. Zmienia się struktura zatrudnienia. Liczba starszych osób aktywnych zawodowo wzrasta z roku na rok. Trzeba zadbać o ich potrzeby i stworzyć im włączające środowisko pracy.
Odżywianie jest jednym z bezpośrednich czynników wpływających na dobrostan. Odpowiednia dieta, m.in. wedle nurtu food as medicine może pomóc w prewencyjnym podejściu do fizycznego i psychicznego zdrowia pracownika.
Na rynku pracy coraz bardziej widoczne jest zjawisko quiet quitting, czyli cichej rezygnacji. Polega na minimalnym zaangażowaniu w pracę i traktowaniu jej jedynie jako źródła zarobków bez angażowania się. Czy w tej sytuacji benefity mogą być pomocne?