Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Rynek pracy będzie potrzebował osób 50 plus
Zespół SmartLunch

Rynek pracy będzie potrzebował osób 50 plus

Społeczeństwo się starzeje. Zmienia się struktura zatrudnienia. Liczba starszych osób aktywnych zawodowo wzrasta z roku na rok. Trzeba zadbać o ich potrzeby i stworzyć im włączające środowisko pracy.

Quiet quitting – zjawisko cichej rezygnacji na rynku pracy
Zespół SmartLunch

Quiet quitting – zjawisko cichej rezygnacji na rynku pracy

Na rynku pracy coraz bardziej widoczne jest zjawisko quiet quitting, czyli cichej rezygnacji. Polega na minimalnym zaangażowaniu w pracę i traktowaniu jej jedynie jako źródła zarobków bez angażowania się. Czy w tej sytuacji benefity mogą być pomocne?

Przemysł 4.0. Musimy się dokształcać.
Zespół SmartLunch

Przemysł 4.0. Musimy się dokształcać.

Weszliśmy w erę podnoszenia kwalifikacji i przekwalifikowania się. Aż 68 proc. firm inwestuje w szkolenia upskillingu i reskillingu, aby odpowiedzieć na zmiany w organizacji, a 65 proc. szkoli swoich pracowników z nowych technologii.

Pracodawca zapewniający posiłki jest i będzie bardziej atrakcyjny
Zespół SmartLunch

Pracodawca zapewniający posiłki jest i będzie bardziej atrakcyjny

Aż 62 proc. pracowników uważa, że pracodawcy, którzy zapewniają pracownikom posiłki, będą bardziej atrakcyjni ze względu na rosnące ceny. Wyżywienie w miejscu pracy stanie się atrakcyjnym benefitem dla kandydatów starających się o miejsce pracy. 

Różnorodność pokoleniowa w firmie - jak pogodzić odmienne potrzeby pracowników?
Patrycja Stachowiak

Różnorodność pokoleniowa w firmie - jak pogodzić odmienne potrzeby pracowników?

W świecie dynamicznych zmian technologicznych, ekonomicznych i społecznych, miejsca pracy stają się coraz bardziej różnorodne. I to nie tylko pod względem kultury, płci czy narodowości, ale także pod kątem wieku.