Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Jest ciężko. Czy będą jeszcze podwyżki pensji?
Zespół SmartLunch

Jest ciężko. Czy będą jeszcze podwyżki pensji?

Wysoka inflacja i rosnące koszty utrzymania sprawiają, że coraz więcej pracujących Polaków skarży się na kondycję finansową. Może więc prośba o podwyżkę lub zmiana pracy? Jakie są oczekiwania pracowników, co na to pracodawcy?

Automatyzacja i zatrudnienie w przemyśle
Zespół SmartLunch

Automatyzacja i zatrudnienie w przemyśle

Połowa menadżerów z branży produkcyjnej pozytywnie ocenia wpływ automatyzacji i cyfryzacji na rynek pracy. Ponad 80 proc. przedsiębiorstw stale inwestuje w oprogramowania do zarządzania produkcją oraz narzędzia usprawniające ich działalność.

Co to jest wypalenie zawodowe?
Zespół SmartLunch

Co to jest wypalenie zawodowe?

W ostatnich latach wypalenie zawodowe rośnie - szczególnie wśród kobiet, młodszych pracowników i kierowników średniego szczebla. Syndrom wypalenia zawodowego i stres dotyczący miejsca pracy wymagają działania.

Trendy w rozwoju pracowników 2023
Zespół SmartLunch

Trendy w rozwoju pracowników 2023

Zarządzanie różnorodnością, globalna pogoń za talentami, learning journey, stawianie na miękkie kompetencje menedżerskie - to niektóre z trendów ważnych dla pracowników i pracodawców w 2023 roku.

Nadmierny stres w pracy - jakie są źródła stresu?
Zespół SmartLunch

Nadmierny stres w pracy - jakie są źródła stresu?

Jeden na trzech pracowników przeżywa stres w pracy. Badania wykazały, że pracownicy są mniej zdeterminowani, żeby dawać z siebie wszystko, a wywieranie presji przez szefów na pracownikach rośnie.