Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Chcesz zoptymalizować ocenę okresową pracownika, ale nie wiesz, od czego zacząć? Ten artykuł wyjaśnia, jakie metody oceny okresowej są najskuteczniejsze oraz jak mogą one wpłynąć na rozwój kompetencji pracowniczych i ogólną wydajność zespołu.
Praca na nocnej zmianie wiąże się dużym wyzwaniem - organizm domaga się snu, a musi pozostać w stanie pełnej gotowości. Pracodawca powinien wspierać “nocnych pracowników”, uwzględniać ich potrzeby, nagradzać wysiłek i zapewniać rozwój zawodowy.
Cele rozwojowe są kluczowym elementem indywidualnego planu rozwoju pracownika. Mogą obejmować różnorodne aspekty, takie jak zdobywanie nowych umiejętności, doskonalenie istniejących oraz dążenie do osiągnięcia konkretnych celów zawodowych.
Od 26 kwietnia 2023 roku, dzięki dyrektywie Unii Europejskiej o równowadze między pracą a życiem prywatnym, pracownicy mogą korzystać z urlopu z powodu tzw. siły wyższej. To nowa możliwość, która wprowadziła zmiany w Kodeksie Pracy.
Skuteczna komunikacja wewnętrzna to tajny składnik, który może przyspieszyć rozwój i efektywność Twojej firmy. To dzięki niej możliwy jest odpowiedni przepływ wiedzy oraz wymiana doświadczeń między działami.