Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Co to są wczasy pod gruszą? Definicja i cel wczasów pod gruszą. Wczasy pod gruszą to dodatkowe wsparcie finansowe na urlop od pracodawcy, finansowane z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych (ZFŚS).
Zakończyły się prace nad zmianą wysokości kwoty zwolnionej ze składki ZUS, a przeznaczonej na żywienie pracownika. Dziś to 300 zł miesięcznie, a od 1 września będzie to 450 zł.
W nadchodzących miesiącach firmy nie planują zwolnień. Większość z nich będzie się koncentrować na utrzymaniu obecnych pracowników poprzez działania wspierające lojalność kadry.
Rok 2024 przynosi ze sobą szereg nowych wyzwań dla działów HR. W dynamicznie zmieniającym się środowisku pracy, przedstawiciele tej branży stają przed zadaniami, które wymagają innowacyjnych podejść i elastycznych strategii.
Zastanawiasz się, jak skutecznie wdrożyć nowego pracownika w zespole? Onboarding pracownika jest decydujący dla jego przyszłej efektywności.