Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Aż 95 proc. firm planuje w tym roku rekrutacje. Większość przewiduje trudności, bo popyt na określonych specjalistów przewyższa ich dostępność. Dlatego benefit w postaci posiłku w trakcie pracy może wspierać rekrutację i konkurencyjność firmy.
Już nie 190 zł, a 300 zł miesięcznie może pracodawca przeznaczyć na posiłek pracownikowi i jednocześnie zaoszczędzić. Znowelizowane prawo zwalnia tę kwotę ze składek ZUS. Przepisy zmieniły się 1 marca bieżącego roku.
Nietypowe benefity, poprawa komunikacji, rozwój pracowników, czy programy motywacyjne to tylko niektóre z zagadnień zrealizowanych przez projekty biorące udział w pierwszej edycji konkursu People Innovation. Już jest e-book podsumowujący tę edycję.
Wellbeing pracowniczy nie jest narzędziem tylko rezultatem stosowania efektywnych narzędzi wspierających dobrostan. Gdy zadbamy o pracownika, ona zadba o naszą firmę - dlatego warto? Odpowiedzi w nagraniu z webinaru.
DNA firmy i kultura organizacyjna oparta o wartości to tematy, które firmy chętnie komunikują. To ważny element budowania marki, ale też element, który musi być autentyczny, bo brak spójności deklaracji i działań prędzej czy później wyjdzie na jaw.