Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.
Niepewność ekonomiczna i hamowanie gospodarki sprawiają, że pracodawcy coraz mniej chętnie dają podwyżki oraz benefity finansowe. Tymczasem z powodu inflacji i rosnących cen, pracownicy coraz mocniej upominają si o takie rekompensaty.
Aż 62 proc. pracowników uważa, że pracodawcy, którzy zapewniają pracownikom posiłki, będą bardziej atrakcyjni ze względu na rosnące ceny. Wyżywienie w miejscu pracy stanie się atrakcyjnym benefitem dla kandydatów starających się o miejsce pracy.
W świecie dynamicznych zmian technologicznych, ekonomicznych i społecznych, miejsca pracy stają się coraz bardziej różnorodne. I to nie tylko pod względem kultury, płci czy narodowości, ale także pod kątem wieku.
Zdrowe i zrównoważone posiłki wpływają bezpośrednio na jakość życia i efektywność funkcjonowania, także w pracy. Dlatego istotna jest dziś edukacja żywieniowa pracowników w zakresie wyboru posiłku.
Fala wypalenia zawodowego ogarnia coraz więcej krajów. Pracownicy odchodzą z pracy w ciemno, bez zapewnienia sobie nowego zatrudnienia z powodu stresu. Jak rozpoznać wypalenie zawodowe, jak sobie z nim radzić?