Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Pochwała dla pracownika: Działający system pochwał pracowniczych - jak go skonstruować?
Artur Dzięgielewski

Pochwała dla pracownika: Działający system pochwał pracowniczych - jak go skonstruować?

System pochwał pracowniczych powstał w wyniku mojej obserwacji poczynionej w trakcie wieloletniej pracy z ludźmi w kilku organizacjach.

Jak dbać o dobrą atmosferę w firmie  - perspektywa pracodawcy
Zespół SmartLunch

Jak dbać o dobrą atmosferę w firmie - perspektywa pracodawcy

Czym jest mityczna dobra atmosfera w pracy, kto o nią powinien dbać i jakie narzędzia ma pracodawca, by ją poprawiać?

Resztki jedzeniowe w firmowej lodówce – jak sobie z tym radzić?
Zespół SmartLunch

Resztki jedzeniowe w firmowej lodówce – jak sobie z tym radzić?

Firmowa lodówka – co można w niej znaleźć? Okazuje się, że niekiedy niemalże zeszłoroczny śnieg Niektóre firmowe lodówki są sprzątane rzadziej niż raz do roku!

Retencja pracowników, czyli jak zatrzymać najlepszych
Zespół SmartLunch

Retencja pracowników, czyli jak zatrzymać najlepszych

Czy wiesz, jakie są szanse, że Twoi najlepsi pracownicy zostaną w Twojej firmie przez kilka następnych lat?Jak bardzo skuteczny jest Twój onboarding? Czy w firmie właściwie dba się o pracowników?

Rotacja pracowników - czym jest, jak ją mierzyć?
Zespół SmartLunch

Rotacja pracowników - czym jest, jak ją mierzyć?

Od 30 proc. do 200 proc. rocznego wynagrodzenia! Tyle może kosztować Cię utrata jednego pracownika. Rotacja w firmie to jeden z tych współczynników HR, który zdecydowanie warto monitorować. Jak to robić i co tu tyle kosztuje?