Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
System pochwał pracowniczych powstał w wyniku mojej obserwacji poczynionej w trakcie wieloletniej pracy z ludźmi w kilku organizacjach.
Czym jest mityczna dobra atmosfera w pracy, kto o nią powinien dbać i jakie narzędzia ma pracodawca, by ją poprawiać?
Firmowa lodówka – co można w niej znaleźć? Okazuje się, że niekiedy niemalże zeszłoroczny śnieg Niektóre firmowe lodówki są sprzątane rzadziej niż raz do roku!
Czy wiesz, jakie są szanse, że Twoi najlepsi pracownicy zostaną w Twojej firmie przez kilka następnych lat?Jak bardzo skuteczny jest Twój onboarding? Czy w firmie właściwie dba się o pracowników?
Od 30 proc. do 200 proc. rocznego wynagrodzenia! Tyle może kosztować Cię utrata jednego pracownika. Rotacja w firmie to jeden z tych współczynników HR, który zdecydowanie warto monitorować. Jak to robić i co tu tyle kosztuje?