Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Czy można wprowadzić pracownika do firmy bez fizycznego kontaktu i wizyty w biurze? Ostatni rok udowodnił, że zdalny onboarding jest możliwy i skuteczny! Aby był efektywny, trzeba zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Jakich? Podpowiadamy!
Preboarding - czyli kompleksowe działania skierowane do osoby, która przyjęła ofertę pracy, ale wciąż czekającej na jej rozpoczęcie.
Środowisko firm produkcyjnych charakteryzuje się dużą dynamiką zmian. Jednocześnie efektywność procesów jest niezwykle ważna, a co za tym idzie - zaangażowanie pracowników jest kluczowe.
Co ma wspólnego lean z dobrostanem? Doświadczeniami w tym temacie dzielili się eksperci podczas webinaru zorganizowanego przez SmartLunch - “Efektywność i dobrostan w firmie produkcyjnej”.
Aż 92 tys. zł kosztuje przygotowanie nowo zatrudnionej osoby do podjęcia pracy. Ten koszt to wydatki związane z rekrutacją, badaniami lekarskimi i szkoleniem.