W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.
W jednym regionie podaje się na Wigilię zupę grzybową, a w innym barszcz z uszkami. Różnic regionalnych w tradycyjnych potrawach świątecznych jest sporo.
Brak mikrofalówki w pracy? To nie problem! Obiad na zimno to wygodne i zdrowe rozwiązanie, które pozwala cieszyć się pełnowartościowym posiłkiem bez potrzeby podgrzewania. Dowiedz się, jak szybko i łatwo przygotować dania, które dodadzą energii.
Działy HR mocno koncentrują się na działaniach związanych z dobrostanem swoich pracowników – taki jest trend. Wprowadzają różne benefity mające zadbać o ich dobre samopoczucie, czyli wellbeing. Programy wellbeing są bardzo populanre.
Zbilansowana dieta może wzmocnić układ odpornościowy pracowników, zmniejszając absencje z powodu chorób w sezonie przeziębień.
Jak firmy mogą wpływać na ekologię poprzez benefit żywieniowy? W ostatnich latach pojawiło się także coraz większe zrozumienie dla związku między zdrowym odżywianiem a zrównoważonym rozwojem ekologicznym.