Jedzenie w pracy

W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.

Planowanie cateringu na spotkania i szkolenia w firmie
Zespół SmartLunch

Planowanie cateringu na spotkania i szkolenia w firmie

Jak zaplanować profesjonalny catering na szkolenie dla pracowników, warsztaty, spotkanie biznesowe lub inne wydarzenie w firmie?

Jak zdrowe odżywianie wpływa na pracownika?
Zespół SmartLunch

Jak zdrowe odżywianie wpływa na pracownika?

Najedzony pracownik jest o 20 proc. bardziej wydajny – mówią dane WHO. Pełnowartościowe posiłki spożywane podczas pracy zawodowej poprawiają efektywność.

Nawyki żywieniowe pokolenia Z w pracy
Zespół SmartLunch

Nawyki żywieniowe pokolenia Z w pracy

Pokolenie Z w miejscu pracy chętnie korzysta z posiłków. Czego chcą przedstawiciele pokolenia Z, jakie są ich preferencje żywieniowe i jak je wykorzystać?

Sztuczna inteligencja                               a posiłki w pracy
Zespół SmartLunch

Sztuczna inteligencja a posiłki w pracy

Innowacje w cateringowej technologii już zachodzą. Roboty i drony dostarczają jedzenie, superkomputery i czaty piszą książki kucharskie oraz komponują posiłki.

Przez jedzenie do dobrostanu pracownika
Zespół SmartLunch

Przez jedzenie do dobrostanu pracownika

Odżywianie jest jednym z bezpośrednich czynników wpływających na dobrostan. Odpowiednia dieta, m.in. wedle nurtu food as medicine może pomóc w prewencyjnym podejściu do fizycznego i psychicznego zdrowia pracownika.