Jedzenie w pracy

W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.

Batonik, kanapka czy ciepły obiad? 
Zespół SmartLunch

Batonik, kanapka czy ciepły obiad? 

Zdrowe i zrównoważone posiłki wpływają bezpośrednio na jakość życia i efektywność funkcjonowania, także w pracy. Dlatego istotna jest dziś edukacja żywieniowa pracowników w zakresie wyboru posiłku.

Jak będą wyglądać posiłki w pracy?
Zespół SmartLunch

Jak będą wyglądać posiłki w pracy?

Przedpremierowo prezentujemy pierwsze wnioski i wyniki badań z raportu „Food. Factories. Fluidity. Żywienie w fabrykach. Scenariusze przyszłości 2030” przygotowanego przez infuture.institute

Nawyki żywieniowe Polaków to coraz częściej fast foody w diecie
Zespół SmartLunch

Nawyki żywieniowe Polaków to coraz częściej fast foody w diecie

Co jedzą Polacy? Aż 20 proc. badanych jada fast foody kilka razy w miesiącu. Rodacy sięgają po nie coraz częściej. Niestety, warzywa w codziennej diecie znajdują się u zaledwie 30 proc. Polaków.

Śniadanie w pracy
Zespół SmartLunch

Śniadanie w pracy

Zdrowy dzienny jadłospis zakłada pięć posiłków, trzy główne oraz drugie śniadanie i podwieczorek. Nie pomijajmy ich - aby pracować na pełnych obrotach, należy zapewnić sobie odpowiedni poziom energii i odżywienia.

Detoks cukrowy - wyzwanie nie tylko przed sezonem na plaży
Zespół SmartLunch

Detoks cukrowy - wyzwanie nie tylko przed sezonem na plaży

Badania pokazują, że ponad 90 proc. kobiet oraz 70 proc. mężczyzn ma w ciągu dnia ochotę na zjedzenie czegoś słodkiego. To objaw uzależnienia od cukru, który dodawany nawet do produktów, w które nie kojarzą się ze słodkim smakiem.