Najnowsze

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Dlaczego warto mieć kantynę pracowniczą?
Zespół SmartLunch

Dlaczego warto mieć kantynę pracowniczą?

Kantyna pracownicza w fabrykach i zakładach pracy to miejsce, gdzie pracownicy mogą zjeść posiłki, nabrać siły do pracy - gdzie umacniają się relacje pracownicze.

Co to jest wypalenie zawodowe?
Zespół SmartLunch

Co to jest wypalenie zawodowe?

W ostatnich latach wypalenie zawodowe rośnie - szczególnie wśród kobiet, młodszych pracowników i kierowników średniego szczebla. Syndrom wypalenia zawodowego i stres dotyczący miejsca pracy wymagają działania.

Trendy w rozwoju pracowników 2023
Zespół SmartLunch

Trendy w rozwoju pracowników 2023

Zarządzanie różnorodnością, globalna pogoń za talentami, learning journey, stawianie na miękkie kompetencje menedżerskie - to niektóre z trendów ważnych dla pracowników i pracodawców w 2023 roku.

Nadmierny stres w pracy - jakie są źródła stresu?
Zespół SmartLunch

Nadmierny stres w pracy - jakie są źródła stresu?

Jeden na trzech pracowników przeżywa stres w pracy. Badania wykazały, że pracownicy są mniej zdeterminowani, żeby dawać z siebie wszystko, a wywieranie presji przez szefów na pracownikach rośnie.

Jak firmy reagują na presję płacową?
Zespół SmartLunch

Jak firmy reagują na presję płacową?

Ponad połowa pracowników (64 proc.) oczekuje wsparcia od pracodawców w związku z inflacją. Tam, gdzie presja płacowa jest duża lecz podwyżka niemożliwa, firmy sięgają po benefity. Najbardziej oczekiwane są bony do sklepów spożywczych i darmowe obiady