Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Jak optymalizacja miejsca pracy zwiększa produktywność i zdrowie pracowników?
Zespół SmartLunch

Jak optymalizacja miejsca pracy zwiększa produktywność i zdrowie pracowników?

Zdrowe i bezpieczne miejsce pracy to bardziej efektywni pracownicy. Jednak w Polsce jedynie co piąte duże przedsiębiorstwo korzysta z usług ekspertów przy projektowaniu i planowaniu ergonomicznym.

Urlop sabatowy - jak długi urlop może zrewolucjonizować Twoje życie zawodowe?
Zespół SmartLunch

Urlop sabatowy - jak długi urlop może zrewolucjonizować Twoje życie zawodowe?

Zamiast kolejnych dwóch tygodni wakacji – dłuższa przerwa, która naprawdę pozwala się zatrzymać. Brzmi jak luksus? A jednak to coraz częstsza praktyka.

Czterodniowy tydzień pracy? Sprawdź, czy to już czas na rewolucję!
Zespół SmartLunch

Czterodniowy tydzień pracy? Sprawdź, czy to już czas na rewolucję!

Jesteśmy najbardziej zapracowanym narodem w Europie. Polacy przymierzają się do wprowadzenia krótszego tygodnia pracy.

Równoważny czas pracy a nadgodziny
Zespół SmartLunch

Równoważny czas pracy a nadgodziny

Równoważny czas pracy a nadgodziny – sprawdź, kiedy przysługują dodatki i jak prawidłowo planować czas pracy zgodnie z przepisami.

Czy warto wdrożyć wellbeing w firmach produkcyjnych?
Zespół SmartLunch

Czy warto wdrożyć wellbeing w firmach produkcyjnych?

Przemysł produkcyjny często charakteryzuje się intensywną pracą fizyczną, narażeniem na stres i hałas oraz monotonnością. To wszystko może prowadzić do zmęczenia, braku motywacji oraz zwiększonego ryzyka wypadków.