Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Zdrowe i bezpieczne miejsce pracy to bardziej efektywni pracownicy. Jednak w Polsce jedynie co piąte duże przedsiębiorstwo korzysta z usług ekspertów przy projektowaniu i planowaniu ergonomicznym.
Zamiast kolejnych dwóch tygodni wakacji – dłuższa przerwa, która naprawdę pozwala się zatrzymać. Brzmi jak luksus? A jednak to coraz częstsza praktyka.
Jesteśmy najbardziej zapracowanym narodem w Europie. Polacy przymierzają się do wprowadzenia krótszego tygodnia pracy.
Równoważny czas pracy a nadgodziny – sprawdź, kiedy przysługują dodatki i jak prawidłowo planować czas pracy zgodnie z przepisami.
Przemysł produkcyjny często charakteryzuje się intensywną pracą fizyczną, narażeniem na stres i hałas oraz monotonnością. To wszystko może prowadzić do zmęczenia, braku motywacji oraz zwiększonego ryzyka wypadków.