Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Miało być szybko i intensywnie – dwa miesiące zamknięcia gospodarki i potem wielkie odmrażanie w świecie bez wirusa.
Kodeks Pracy przewiduje 15 minut przerwy na min. 6 godzin pracy. Czy to wystarczająca ilość czasu? W jaki sposób przerwy wpływają na pracowników i ich efektywność oraz jaka powinna być idealna przerwa w pracy?
Regularność posiłków wpływa na poziom energii i poprawia koncentrację, warto podkreślić dodatkowo, bo jak wynika z naszego badania, przed wprowadzeniem SmartLunch do firm, aż 8% osób na obiad jadało ... przekąski z automatów.
W firmach, w których występują sezonowe zmiany zapotrzebowania na pracę, z reguły ustala się inny niż standardowy system czasu pracy (np. system równoważny).
Dowiedz się, czy Twojej firmie też przysługuje zwolnienie ze składek ZUS od wartości posiłków dla pracowników. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że pracodawca może zaoszczędzić, oferując pracownikom dofinansowanie do posiłków.