Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Co zmieniła pandemia na rynku pracy?
Zespół SmartLunch

Co zmieniła pandemia na rynku pracy?

Miało być szybko i intensywnie – dwa miesiące zamknięcia gospodarki i potem wielkie odmrażanie w świecie bez wirusa.

Jak przerwa na lunch wpływa na pracownika i firmę?
Zespół SmartLunch

Jak przerwa na lunch wpływa na pracownika i firmę?

Kodeks Pracy przewiduje 15 minut przerwy na min. 6 godzin pracy. Czy to wystarczająca ilość czasu? W jaki sposób przerwy wpływają na pracowników i ich efektywność oraz jaka powinna być idealna przerwa w pracy?

W jaki sposób to CO i JAK jedzą pracownicy, wpływa na efektywność pracy i zyski firmy?
Zespół SmartLunch

W jaki sposób to CO i JAK jedzą pracownicy, wpływa na efektywność pracy i zyski firmy?

Regularność posiłków wpływa na poziom energii i poprawia koncentrację, warto podkreślić dodatkowo, bo jak wynika z naszego badania, przed wprowadzeniem SmartLunch do firm, aż 8% osób na obiad jadało ... przekąski z automatów.

Jak zmotywować pracownika do pracy, w tym do pracy w nadgodzinach? 3 sposoby
Zespół SmartLunch

Jak zmotywować pracownika do pracy, w tym do pracy w nadgodzinach? 3 sposoby

W firmach, w których występują sezonowe zmiany zapotrzebowania na pracę, z reguły ustala się inny niż standardowy system czasu pracy (np. system równoważny).

Wszystko o uldze ZUS na dofinansowanie posiłków dla pracowników

Wszystko o uldze ZUS na dofinansowanie posiłków dla pracowników

Dowiedz się, czy Twojej firmie też przysługuje zwolnienie ze składek ZUS od wartości posiłków dla pracowników. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że pracodawca może zaoszczędzić, oferując pracownikom dofinansowanie do posiłków.