Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Co wpływa na rotację pracowników i jak ją zmniejszyć?
Zespół SmartLunch

Co wpływa na rotację pracowników i jak ją zmniejszyć?

Wiemy już, czym jest rotacja pracowników i jak można ją zmierzyć. Od czego będzie zależeć to jak często i jak szybko pracownicy odchodzą z pracy?

Onboarding, czyli wdrożenie pracownika. Na czym polega?
Zespół SmartLunch

Onboarding, czyli wdrożenie pracownika. Na czym polega?

Różnica między pracownikiem wdrożonym do pracy a takim, którego onboarding nie został przeprowadzony odpowiednio, to kilkanaście tysięcy złotych*. Stać Cię?

Pochwała dla pracownika: Działający system pochwał pracowniczych - jak go skonstruować?
Artur Dzięgielewski

Pochwała dla pracownika: Działający system pochwał pracowniczych - jak go skonstruować?

System pochwał pracowniczych powstał w wyniku mojej obserwacji poczynionej w trakcie wieloletniej pracy z ludźmi w kilku organizacjach.

Jak dbać o dobrą atmosferę w firmie  - perspektywa pracodawcy
Zespół SmartLunch

Jak dbać o dobrą atmosferę w firmie - perspektywa pracodawcy

Czym jest mityczna dobra atmosfera w pracy, kto o nią powinien dbać i jakie narzędzia ma pracodawca, by ją poprawiać?

Resztki jedzeniowe w firmowej lodówce – jak sobie z tym radzić?
Zespół SmartLunch

Resztki jedzeniowe w firmowej lodówce – jak sobie z tym radzić?

Firmowa lodówka – co można w niej znaleźć? Okazuje się, że niekiedy niemalże zeszłoroczny śnieg Niektóre firmowe lodówki są sprzątane rzadziej niż raz do roku!