Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Ile czasu na obiad mają Francuzi, Niemczy czy Tajwańczycy? I dlaczego, pod względem lunchów w pracy, najlepiej pracuje się w Brazylii?
Zmotywowany, uśmiechnięty, efektywny, wnoszący do firmy dodatkową wartość - o takim pracowniku marzy każdy szef.
Na czym zależy pracownikom? Jakiego rozwoju oczekują i jak dalece ich potrzeby, korespondują z tym, jakie plany ma firma?Czy pandemia zmieniła nasze potrzeby rozwojowe i w jakim zakresie?
Miało być szybko i intensywnie – dwa miesiące zamknięcia gospodarki i potem wielkie odmrażanie w świecie bez wirusa.
Kodeks Pracy przewiduje 15 minut przerwy na min. 6 godzin pracy. Czy to wystarczająca ilość czasu? W jaki sposób przerwy wpływają na pracowników i ich efektywność oraz jaka powinna być idealna przerwa w pracy?