Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Wdrożenie do pracy pracownika produkcji przebiega nieco inaczej niż w przypadku pracowników biurowych.Większy nacisk kładziony jest na szkolenia stanowiskowe i szybkie przygotowanie pracownika do wykonywania pracy w sposób bezpieczny i efektywny.
Gemba, jidoka, Poka-Yoke – to nie nazwy Pokemonów z japońskiej anime, tylko narzędzia jednej z najpopularniejszych i najbardziej efektywnych metod zarządzania stosowanych obecnie w coraz większej ilości firm.
Impreza integracyjna w formie wyjścia na piwo czy wspólnego grilla jest już od dawna passé. Kręgle, gokarty, warsztaty kulinarne sprawdzają się najczęściej już tylko w „młodych, dynamicznych zespołach”.
Wiemy już, czym jest rotacja pracowników i jak można ją zmierzyć. Od czego będzie zależeć to jak często i jak szybko pracownicy odchodzą z pracy?
Różnica między pracownikiem wdrożonym do pracy a takim, którego onboarding nie został przeprowadzony odpowiednio, to kilkanaście tysięcy złotych*. Stać Cię?