Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Onboarding na produkcji
Zespół SmartLunch

Onboarding na produkcji

Wdrożenie do pracy pracownika produkcji przebiega nieco inaczej niż w przypadku pracowników biurowych.Większy nacisk kładziony jest na szkolenia stanowiskowe i szybkie przygotowanie pracownika do wykonywania pracy w sposób bezpieczny i efektywny.

Lean management, czyli czy warto być szczupłym
Zespół SmartLunch

Lean management, czyli czy warto być szczupłym

Gemba, jidoka, Poka-Yoke – to nie nazwy Pokemonów z japońskiej anime, tylko narzędzia jednej z najpopularniejszych i najbardziej efektywnych metod zarządzania stosowanych obecnie w coraz większej ilości firm.

Trzy nietypowe pomysły na budowanie zaangażowania w zespole
Zespół SmartLunch

Trzy nietypowe pomysły na budowanie zaangażowania w zespole

Impreza integracyjna w formie wyjścia na piwo czy wspólnego grilla jest już od dawna passé. Kręgle, gokarty, warsztaty kulinarne sprawdzają się najczęściej już tylko w „młodych, dynamicznych zespołach”.

Co wpływa na rotację pracowników i jak ją zmniejszyć?
Zespół SmartLunch

Co wpływa na rotację pracowników i jak ją zmniejszyć?

Wiemy już, czym jest rotacja pracowników i jak można ją zmierzyć. Od czego będzie zależeć to jak często i jak szybko pracownicy odchodzą z pracy?

Onboarding, czyli wdrożenie pracownika. Na czym polega?
Zespół SmartLunch

Onboarding, czyli wdrożenie pracownika. Na czym polega?

Różnica między pracownikiem wdrożonym do pracy a takim, którego onboarding nie został przeprowadzony odpowiednio, to kilkanaście tysięcy złotych*. Stać Cię?