Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Działy HR mocno koncentrują się na działaniach związanych z dobrostanem swoich pracowników. Wprowadzają różne benefity mające zadbać o ich dobre samopoczucie, czyli wellbeing. I nic nie wskazuje na to, by ten trend się odwrócił.
Nadchodzi kolejna fala upałów. Szczególnie osoby pracujące powinny chronić się przed przegrzaniem i udarem słonecznym oraz pamiętać, że pracodawca ma obowiązek zapewnić im wodę zdatną do picia lub inne napoje.
Dobrostan, wellbeing, wellness – to terminy, które w ostatnim czasie nabrały znaczenia w zarządzaniu organizacją. Przez lata wielu z nas zapomniało jak ważna jest równowaga w życiu.
A jeśli tak, to jak to robić, by nie dyskryminować pracowników z otyłością? Czy firma powinna interesować się tym, ile ważą pracownicy? Na ile pracodawcy w ogóle wolno ingerować w to, jak odżywia się pracownik, jaki tryb życia prowadzi?
Już jest dostępne nagranie ze zorganizowanego przez nas webinaru na temat rozliczania i organizowania posiłków pracowniczych. Godzinne nagranie to kompendium wiedzy dla wszystkich tych, którzy wdrażają i rozliczają benefity pozapłacowe.