Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Wellbeing pracowników to proces, a nie jednorazowe działanie
Zespół SmartLunch

Wellbeing pracowników to proces, a nie jednorazowe działanie

Działy HR mocno koncentrują się na działaniach związanych z dobrostanem swoich pracowników. Wprowadzają różne benefity mające zadbać o ich dobre samopoczucie, czyli wellbeing. I nic nie wskazuje na to, by ten trend się odwrócił.

Praca w upały, a obowiązki pracodawcy
Zespół SmartLunch

Praca w upały, a obowiązki pracodawcy

Nadchodzi kolejna fala upałów. Szczególnie osoby pracujące powinny chronić się przed przegrzaniem i udarem słonecznym oraz pamiętać, że pracodawca ma obowiązek zapewnić im wodę zdatną do picia lub inne napoje.

Kto jest odpowiedzialny za dobrostan pracowników?
Magda Pietkiewicz

Kto jest odpowiedzialny za dobrostan pracowników?

Dobrostan, wellbeing, wellness – to terminy, które w ostatnim czasie nabrały znaczenia w zarządzaniu organizacją. Przez lata wielu z nas zapomniało jak ważna jest równowaga w życiu.

Czy pracodawca powinien walczyć z nadwagą pracowników?
Zespół SmartLunch

Czy pracodawca powinien walczyć z nadwagą pracowników?

A jeśli tak, to jak to robić, by nie dyskryminować pracowników z otyłością? Czy firma powinna interesować się tym, ile ważą pracownicy? Na ile pracodawcy w ogóle wolno ingerować w to, jak odżywia się pracownik, jaki tryb życia prowadzi?

VAT, PIT, ZUS na talerzu - relacja z eksperckiego webinaru
Zespół SmartLunch

VAT, PIT, ZUS na talerzu - relacja z eksperckiego webinaru

Już jest dostępne nagranie ze zorganizowanego przez nas webinaru na temat rozliczania i organizowania posiłków pracowniczych. Godzinne nagranie to kompendium wiedzy dla wszystkich tych, którzy wdrażają i rozliczają benefity pozapłacowe.