W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.
Najedzony pracownik jest o 20 proc. bardziej wydajny – mówią dane WHO. Pełnowartościowe posiłki spożywane podczas pracy zawodowej poprawiają efektywność.
Co to jest wydatek energetyczny? To ilość energii zużywanej przez organizm podczas wykonywania pracy fizycznej. Jest to kluczowy wskaźnik. Dlaczego?
Pokolenie Z w miejscu pracy chętnie korzysta z posiłków. Czego chcą przedstawiciele pokolenia Z, jakie są ich preferencje żywieniowe i jak je wykorzystać?
Innowacje w cateringowej technologii już zachodzą. Roboty i drony dostarczają jedzenie, superkomputery i czaty piszą książki kucharskie oraz komponują posiłki.
Co to są zdrowe przekąski? Jaka jest definicja zdrowej przekąski do pracy? Zdrowa przekąska powinna posiadać odpowiednie proporcje składników odżywczych, takich jak białko, zdrowe tłuszcze, węglowodany złożone oraz cenne składniki odżywcze.