Jedzenie w pracy

W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.

Jak zdrowe odżywianie wpływa na pracownika?
Zespół SmartLunch

Jak zdrowe odżywianie wpływa na pracownika?

Najedzony pracownik jest o 20 proc. bardziej wydajny – mówią dane WHO. Pełnowartościowe posiłki spożywane podczas pracy zawodowej poprawiają efektywność.

Wydatek energetyczny - jak obliczyć i zrozumieć?
Zespół SmartLunch

Wydatek energetyczny - jak obliczyć i zrozumieć?

Co to jest wydatek energetyczny? To ilość energii zużywanej przez organizm podczas wykonywania pracy fizycznej. Jest to kluczowy wskaźnik. Dlaczego?

Nawyki żywieniowe pokolenia Z w pracy
Zespół SmartLunch

Nawyki żywieniowe pokolenia Z w pracy

Pokolenie Z w miejscu pracy chętnie korzysta z posiłków. Czego chcą przedstawiciele pokolenia Z, jakie są ich preferencje żywieniowe i jak je wykorzystać?

Sztuczna inteligencja                               a posiłki w pracy
Zespół SmartLunch

Sztuczna inteligencja a posiłki w pracy

Innowacje w cateringowej technologii już zachodzą. Roboty i drony dostarczają jedzenie, superkomputery i czaty piszą książki kucharskie oraz komponują posiłki.

10 inspirujących pomysłów na zdrowe przekąski do pracy
Zespół SmartLunch

10 inspirujących pomysłów na zdrowe przekąski do pracy

Co to są zdrowe przekąski? Jaka jest definicja zdrowej przekąski do pracy? Zdrowa przekąska powinna posiadać odpowiednie proporcje składników odżywczych, takich jak białko, zdrowe tłuszcze, węglowodany złożone oraz cenne składniki odżywcze.