Skip to content

Ekspercki Ebook

Przepiśnik SmartLunch.

Dlaczego jedzenie w pracy to paliwo dla całego przedsiębiorstwa?  Na to pytanie odpowiadają eksperci w ebooku oraz podczas panelu dyskusyjnego live.
przepiśnik ebook

Kilka słów o e-booku

Przepiśnik to wywiady i porady na temat organizacji zdrowego jedzenia w pracy, w którym eksperci dzielą się wiedzą jak holistycznie odpowiadać na potrzeby pracowników w obszarze wellbeingu, wskazując jednocześnie korelacje zachodzące między benefitem żywieniowym, a efektywnością i zaangażowaniem pracowników. Partnerem merytorycznym naszego e-booka jest Wellbeing Institute - firma szkoleniowa i doradcza,  wspierająca organizacje w działaniach związanych z dobrostanem pracowników.

kultura jedzenia w pracy

Kultura jedzenia w pracy

Czy posiłki dofinansowywane przez pracodawców to już standard? W wielu firmach od wielu lat tak jest. Zapytaliśmy się zatem o to naszych ekspertów i ekspertki. W wywiadach i autorskich artykułach opowiedzieli, co organizacja jedzenia dla pracowników przyniosła firmie i jak, na smacznych przerwach w pracy korzysta nie tylko zespół, a całe przedsiębiorstwo.

Jedzenie w pracy oczami kadry zarządzającej

Wiemy, że pracownicy chcą jeść w pracy. Według raportu Pracuj.pl pt.: “Zawodowy styl życia” wymaga tego aż 87% pracowników, deklarując chęć dostępu do taniej stołówki w pracy. Potwierdza to również fakt, że z aplikacji SmartLunch korzysta ponad 50 000 pracowników w całej Polsce.  Jak na organizację żywienia zapatrują się kadry zarządzające w przedsiębiorstwach? W ramach e-booka przeprowadziliśmy wywiady z przedstawicielami takich firm jak: Lotte Wedel, HUF czy SokPol.

oczami kadry zarządzającej

E-book składa się z kilkunastu wywiadów i artykułów z zakresu:

Dietetyka, zdrowie i wellbeing
Dietetyki, zdrowia i wellbeing

W tym module dowiemy się m.in. o wpływie regularności jedzenia w pracy i realizacji potrzeb żywieniowych pracowników.

Gotowanie i dostawa posiłków
Gotowania i dostawy posiłków

O tym, jak gotuje się dla tysięcy pracowników porozmawiamy z właścicielką restauracji, która codziennie gotuje razem ze SmartLunch.

Zarządzanie firmą i procesami
Zarządzania firmą i procesami

Jak organizacja posiłków wpływa na funkcjonowanie całej firmy? O tym opowiedzą osoby zajmujące się zarządzaniem procesami i całym przedsiębiorstwem.

Zarządzanie zasobami ludzkimi
Zarządzania zasobami ludzkimi

Gdzie jedzenie znajduje się na employee journey map? W tym module znajdziesz jeszcze więcej ciekawych tematów zakresu HR i benefitów.

PGNiG
Medana
Pepco
Henkel