Skip to content
organizacja posiłków w firmie ebook dla managera

DARMOWY EBOOK

Poradnik managera

Organizacja posiłków dla pracowników dużej firmy. Jak zrobić to optymalnie.

Stoisz przed wyzwaniem organizacji posiłków dla
pracowników i zaplanowaniem tego procesu?

Przygotowaliśmy dla Ciebie poradnik, pełen eksperckich porad i wskazówek.

Z tego e-booka dowiesz się:

  Jakie są sposoby organizacji posiłków?
  Jak określić potrzeby żywieniowe Twoich pracowników?
  Czym się kierować dofinansowując posiłki dla pracowników?
  Ile kosztuje organizacja jedzenia w firmie?
  Jak zorganizować posiłki w firmie pod względem logistycznym?
  Jak rozliczyć posiłki?

smartlunch posiłki dla pracowników

6 Kroków organizacji posiłków

Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez proces organizacji posiłków. Zdecyduj, które rozwiązanie będzie najlepsze dla Twojej firmy a potem przejdź z nami przez wszystkie etapy.

609d271d32eb00083c6e69cc_Group 70

Określ potrzeby żywieniowe swoich pracowników zwracając uwagę m.in. na typ wykonywanej pracy.

609d271d32eb00424e6e69ce_Group 70 (1)

Zaplanuj budżet i zdecyduj jakie środki możesz przeznaczyć na dofinansowanie posiłków.

609d271d32eb002d136e69d0_Group 70 (2)

Wyznacz czas spożywania posiłków i określ miejsca dostawy tak aby optymalnie wykorzystywać przerwę na posiłek.

609d271d32eb001c5a6e69d2_Group 70 (3)

Przygotuj pomieszczenia przygotowane do spożywania posiłków przez pracowników w Twojej firmie. 

616eb1cb6315c25d65e5b9c0_Group 70

Dostosuj organizację posiłków do przepisów BHP oraz przepisów definiowanych przez przepisy prawa pracy.

616eb1cb6315c23769e5b9c2_Group 70 (1)

Dowiedz się jak rozliczać posiłki zgodnie z wymogami prawa dotyczącymi podatków i składek ZUS.

Poradnik polecany przez ludzi branży HR:

aneta walentynowicz
609d2724bf9cf2147cf44393_Cytat (3)

Kompendium wiedzy w jednym miejscu. Ten poradnik jest jak usługa świadczona przez Smart Lunch - praktyczny, kompleksowy i do tego ładnie zapakowany. Patrzę z punktu widzenia nie tylko Pracodawcy zajmującego się zawodowo benefitami pracowniczymi ale także biegaczki - wiem jak ważna jest jakość oraz regularność posiłków.

Aneta Walentynowicz
‍Szef biura spraw pracowniczych i wynagrodzeń
‍Grupa LOTOS S.A.

609d2724bf9cf2147cf44393_Cytat (3)

Dbanie o zdrową dietę naszych zabieganych pracowników poprzez zapewnianie im smacznych, zbilansowanych posiłków jest jednym z prostszych, a jednocześnie skuteczniejszych metod. Każdy, kto odpowiada za politykę personalną powinien wiedzieć jak się do tego zabrać tak, aby efekty były odpowiednie, zarówno dla pracowników, jaki i budżetu firmy. Poradnik przygotowany przez SmartLunch zawiera szereg praktycznych wskazówek, które pomagają podjąć właściwe decyzje i zaplanować działania.

Agnieszka Pieczyńska
HR Business Partner

agnieszka pieczyńska
katarzyna braś
609d2724bf9cf2147cf44393_Cytat (3)

Kiedy przeczytałam poradnik „Organizacja posiłków w firmie od A do Z” zobaczyłam, że mam w ręku doskonałe narzędzie, które poprowadzi mnie krok po kroku, jak wdrożyć program posiłków w organizacji. Autorzy zwracają uwagę zarówno na plusy jak i minusy poszczególnych rozwiązań, a także koszty, logistykę i aspekty prawne na które koniecznie należy zwrócić uwagę. Szczerze polecam poradnik wszystkim managerom HR i właścicielom firm, którzy zastanawiają się nad wprowadzeniem takich rozwiązań w swojej organizacji.

Katarzyna Braś
HR Manager Trenerka biznesu

Wybierz wartościowy benefit
i dołącz do grona najlepszych firm w Polsce:
Saint-Gobain
Rohlig-Suus
Henkel posiłki dla pracowników
Polpharma
Dowiedz się wszystkiego o procesie organizacji posiłków i podejmij decyzję optymalną operacyjnie i finansowo.