DARMOWY EBOOK

Praktyczny poradnik

Dowiedz się, jak prosto zorganizujesz posiłki dla pracowników
Wyślij
Dziękujemy za zgłoszenie. E-book zostanie przesłany na podany adres mailowy.
Oops! Coś poszło nie tak, spróbuj jeszcze raz.

Stoisz przed wyzwaniem organizacji posiłków dla
pracowników i zaplanowaniem tego procesu?

Przygotowaliśmy dla Ciebie poradnik, pełen eksperckich porad i wskazówek.

Z tego e-booka dowiesz się:

  • jakie są sposoby organizacji posiłków?
  • jak określić potrzeby żywieniowe Twoich pracowników?
  • czym się kierować dofinansowując posiłki dla pracowników?
  • ile kosztuje organizacja jedzenia w firmie?
  • jak zorganizować posiłki w firmie pod względem logistycznym?
  • Jak rozliczyć posiłki?

6 Kroków organizacji posiłków

Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez proces organizacji posiłków. Zdecyduj, które rozwiązanie będzie najlepsze dla Twojej firmy a potem przejdź z nami przez wszystkie etapy.
Określ potrzeby żywieniowe swoich pracowników zwracając uwagę m.in. na typ wykonywanej pracy.
Zaplanuj budżet i zdecyduj jakie środki możesz przeznaczyć na dofinansowanie posiłków.
Wyznacz czas spożywania posiłków i określ miejsca dostawy.
Przygotuj przestrzeń na spożywanie posiłków w swojej firmie.
Dostosuj organizację posiłków do przepisów BHP.
Dowiedz się jak rozliczyć posiłki zgodnie z wymogami prawa.

Polecany przez ludzi branży

Kompendium wiedzy w jednym miejscu. Ten poradnik jest jak usługa świadczona przez Smart Lunch - praktyczny, kompleksowy i do tego ładnie zapakowany. Patrzę z punktu widzenia nie tylko Pracodawcy zajmującego się zawodowo benefitami pracowniczymi ale także biegaczki - wiem jak ważna jest jakość oraz regularność posiłków.

Aneta Walentynowicz
Szef biura spraw pracowniczych i wynagrodzeń
Grupa LOTOS S.A.

Dbanie o zdrową dietę naszych zabieganych pracowników poprzez zapewnianie im smacznych, zbilansowanych posiłków jest jednym z prostszych, a jednocześnie skuteczniejszych metod. Każdy, kto odpowiada za politykę personalną powinien wiedzieć jak się do tego zabrać tak, aby efekty były odpowiednie, zarówno dla pracowników, jaki i budżetu firmy. Poradnik przygotowany przez SmartLunch zawiera szereg praktycznych wskazówek, które pomagają podjąć właściwe decyzje i zaplanować działania.

Agnieszka Pieczyńska
HR Business Partner

Kiedy przeczytałam poradnik „Organizacja posiłków w firmie od A do Z” zobaczyłam, że mam w ręku doskonałe narzędzie, które poprowadzi mnie krok po kroku, jak wdrożyć program posiłków w organizacji. Autorzy zwracają uwagę zarówno na plusy jak i minusy poszczególnych rozwiązań, a także koszty, logistykę i aspekty prawne na które koniecznie należy zwrócić uwagę. Szczerze polecam poradnik wszystkim managerom HR i właścicielom firm, którzy zastanawiają się nad wprowadzeniem takich rozwiązań w swojej organizacji.

Katarzyna Braś
HR Manager Trenerka biznesu

Organizacja wartościowych posiłków dla pracowników stanowi nie lada wyzwanie dla każdego pracodawcy. Na rynku istnieje wiele rozwiązań, które można obecnie zastosować. Jednak mnogość przepisów związanych z wprowadzeniem posiłków pracowniczych w organizacji nierzadko może powodować niewłaściwe wybory. Poradnik SmartLunch to naprawdę świetne źródło wiedzy o organizacji posiłków w miejscu pracy dla każdego pracownika działu HR.

Artur Dzięgielewski
HR Manager w SmartLunch

Wybierz wartościowy benefit
i dołącz do grona najlepszych firm w Polsce.